En e-handelspartner av Komplett Bank ønsket å tilby kundevennlig fakturabetaling og finansieringsalternativer, uten at det skulle gå på bekostning av en god brukeropplevelse ved utsjekkingen til en tredjepart som Klarna. Løsningen på dette var å benytte en sømløs integrert API-basert betalingsmåte levert av Komplett Bank, bygget i samarbeid med Aptic.

Komplett Banks nåværende produktportefølje ligger godt balansert mellom forbrukslån, kredittkort, innskuddskonto, eCommerce og POS-finansiering. POS-finansierings løsningen vil bli innlemmet i flere av butikkene til Nordens største e-handelsselskap. Løsningen er implementert som en viktig del i å legge til rette for betalinger for et stort antall tredjeparts selgere på Gruppens markedsplass.

Løsningen: POS Finansierings Produkt

Komplett Bank sin løsning inneholder faktura, avdrag, mulighet for utsatt betaling og konto betalinger. Alle produktene er basert på Aptic ARC-plattformen. Komplett Bank har lagt til funksjonalitet for innholdsmessig å foreslå mulige tilgjengelige betalingsmåter i hver utsjekk, gjennom algoritmer implementert til deres betalingsvelgerløsning (dvs. skreddersydde betalingsmetoder basert på tidligere erfaring fra den enkelte kunde og innholdet i den valgte handlekurven).

Hvorfor Aptic

 «Det var tre grunner til at vi bestemte oss for å velge Aptic og ARC-plattformen. For det første hadde Aptic en historie og erfaring fra lignende sluttprodukter, og hadde tidligere levert løsninger til kunder i samme bransje. For det andre så likte vi plattformens arkitektur og vi så muligheten for å koble systemet med vårt strategiske POS-finansierings-konsept. Det var en god overenstemmelse med hvordan vi ønsket å utvikle våre finansielle løsninger. Og til slutt har Aptic erfaring med forretningsmessige transaksjonsmodeller og muligheten til å møte høye forventninger fra kunder, som tilgjengelighet og pålitelighet» sier Steffen Ryengen, CMO Komplett Bank


For fremtiden

For å ta det neste steget, undersøker nå Komplett Bank hvordan man kan benytte datagrunnlaget fra Aptic ARC-plattformen for å kunne utføre en mer avansert analysefunksjonalitet.

 

Verdier

«Samlet sett er løsningen en viktig komponent for oss for å bygge det nye forretningsområdet, og dette vil være en svært viktig del av vår strategi og utvidelse», Steffen Ryengen, CMO Komplett

 

Fakta om selskapet

  • Tilbyr fleksible løsninger for forbrukerfinansiering til kunder over hele Norden
  • 179 500 kunder over fire produktområder i Norge, Sverige og Finland
  • Strategisk partnerskap med Komplett Group, største e-handelsselskap i Norden
  • Flerkanals distributørledd via egne nettsteder og agenter
  • Digital og skalerbar, lavkost drift
  • Grunnlagt i 2014, notert på Oslo Børs i 2017